Aikuisratsastaja

Lastensaannin jälkeen palasin hevostelun pariin vuokrahevosen kanssa. Olin ratsastanut reilut kymmenen vuotta ja koin, että halusin ratsastaa itsekseni.

Hiljalleen alkoi kuitenkin tuntua, että haluaisin oppia lisää ja kehittyä. Päätin etsiä opettajan, joka olisi pehmeästi ratsastava, hevosystävällinen ja asiallinen. Netistä löytyi Mia, jonka ensi silmäyksellä minua vuosia vaivannut asentovirhe korjaantui. Olin vakuuttunut ja päätin, että tätä yhteistyötä haluan jatkaa.

Mialla on todella tarkka silmä istunnan suhteen ja hän ei koskaan puutu pelkkiin oireisiin, vaan korjaa syyn – hän näkee miten kropan palikat vaikuttavat toisiinsa. Hän korostaa, että jos jotain ei ymmärrä, pitää kysyä. On ollut todella ilo huomata, miten mitään kysymystä ei ole väheksytty, vaan kaikki ne ovat olleet vastaamisen arvoisia. Lisäksi Mia valaa uskoa, saa tekemään asioita, joita ei yksin lähtisi kokeilemaan.

Ensitapaamisesta on nyt kaksi ja puoli vuotta enkä ole hetkeäkään katunut, että päätin etsiä itselleni arvojani vastaavan opettajan; päinvastoin harmittaa, etten tehnyt sitä jo aikaisemmin.

Mikaela Kokko, Kirkkonummi