Kokovartalovalmennusta tätiratsastajalle

Aloitin ratsastuksen vasta 33-vuotiaana vuonna 2009. Minulla oli onni päästä Mian oppiin jo ensimmäisen ratsastusvuoteni aikana. Mian tarkka silmä ja oivaltavat neuvot auttoivat luomaan pohjan tasapainoiselle istunnalle. Mian herkkyys aistia fiiliksiä ja tukea juuri oikealla hetkellä juuri oikealla tavalla on aina taannut sen, että huonoja kokemuksia ei ratsastustunneilla ole päässyt syntymään.

Oma hevonen minulla on ollut vuodesta 2011 lähtien. Durandon kanssa olemme olleet Mian valmennuksessa useammankin jakson. Stenbackan tallille kokovartalovalmennukseen muutimme vappuna 2014, ja se on osoittautunut kaikin puolin loistavaksi ratkaisuksi. En voi kuvitella parempaa tilannetta kuin se, että valmentaja on läsnä jokapäiväisessä arjessa ja auttaa, tukee ja neuvoo ratsastuksen lisäksi myös kaikissa muissa hevosen hoitoon liittyvissä asioissa.

Mian kokovartalovalmennus kattaa paitsi hevosen kaikki tarpeet, myös ratsastajan tarpeet kehonhallinnan kehittämisestä parempaan mielenhallintaan. Mialle ei ole tärkeää ainostaan se, että opin ratsastamaan vaan  myös se, että minulla on hevoseni kanssa mukavaa – ja päinvastoin. Suhteemme Durandon kanssa on muuttunut huomattavasti paremmaksi ja Mian kannustamana olen rohjennut myös alkaa maastoilla.

Ratsastuksen oppimisen kannalta erityisen toimiva on malli, jossa moni tunneista alkaa sillä, että Mia ratsastaa ensin 5-10 minuuttia. Näin pääsen itse kokemaan, miltä hevoseni parhaimmillaan tuntuu, ja mitä tunnetta minun pitäisi myös itse oppia hakemaan.

Yhteistyö Mian kanssa on toistaiseksi tehnyt minusta sekä teknisesti taitavamman mutta ennen kaikkea itsevarmemman ja rohkeamman  ratsastajan – ja ihmisen. Olen äärettömän kiitollinen mahdollisuudesta valmentautua ja oppia Mian ohjauksessa.

P.S. Kokovartalovalmennuksesta jotain kertonee sekin, että yhteisten vuosien varrella kilojakin on tippunut toistakymmentä

Saija Westerlund, Kirkkonummi

http://www.pientapuhetta.blogspot.com
Saija Westerlund ja Durando © Martina Uthard Foto
Saija Westerlund ja Durando © Martina Uthard Foto