Ratsastus

Ratsastus

– Nuorten hevosten kouluttaminen ratsuksi
– Läpiratsastus ja osaamisen ylläpito
– Jatkokoulutus este- tai kouluratsastuksessa
– Kertausharjoitukset niille, joiden taidot ovat ruostuneet
– Ratsuttajana Mia pyrkii vaikuttamaan hevosen mieleen tavoitteena saada hevonen itse oivaltamaan asioita ja löytämään oma tasapainonsa ja biomekaanisesti – Science of Motion -teorian periaatteiden mukaisesti – oikea tapa liikkua. 

Ratsastuspalvelu

Tarjoamme korkeataoista ratsutuspalvelua aina GP-tasolle saakka. Hevosen koulutus ja eteenpäin vieminen vaatii kokonaisvaltaista lähestymistä. Varsinkin jos kyseessä on hevonen, jonka kanssa on haasteita, on tärkeää, että kaikki osa-alueet ovat kunnossa: käsittelystä ruokintaan ja tarhausolosuhteisiin. Tästä syystä Mia ottaa hevosia ratsutukseen ainoastaan kotitallilleen Stenbackaan. Edellytys ratsutukselle voi olla Mian luottoeläinlääkärin ja/tai hammaslääkärin tarkistus. Kokemus on opettanut, että iso osa käytösongelmista ja ratsastukseen liittyvistä haasteista johtuu kokonaan tai osittain jostain fyysistä vaivasta. Mia haluaa tarjota ratsutettaville hevosille hyvän hoidon – ja sitä kautta parhaat mahdolliset edellytykset kehittyä.

Ratsastuksen opetus ja valmennus

Mia valmentaa ja pitää koulu– ja esteratsastustunteja kotitallillaan Stenbackassa sekä muilla lähialueen talleilla. Stenbackan tallin säännöllisesti pidettäville valmennustunneille ovat myös ulkopuoliset ratsukot tervetulleita. Kahden tai kolmen päivän mittaisia valmennuksia ja istuntakursseja Mia on käynyt pitämässä myös muualla Suomessa, esimerkiksi Jyväskylässä ja Pohjanmaalla. 

Tavoitteena biomekaanisesti oikein liikkuva hevonen

Hevosen biomekaniikkaan Mia on perehtynyt sekä Science of Motion -perustajan Jean-Luc Cornillen että Gunilla ”Mini” Wahlbergin johdolla. Ratsastuksessa tavoitteena ovat suoruus, tasapaino ja energisyys. Energisyys ei tarkoita samaa kuin vauhti vaan tavoitteena on löytää kunkin hevosen luontainen rytmi (natural cadence).Vääränlainen ratsastus edesauttaa vammojen syntymistä, mutta ratsastamalla hevonen hyvään tasapainoon voidaan ennaltaehkäistä vaivojen syntymistä tai pahenemista.

Mielen voima – Henkinen valmennus

Valmennuksessa Mia ottaa huomioon myös mentaalipuolen, sillä mielen vaikutus ratsastukseen on suuri. Jos koko ajan ajattelee epäonnistuvansa, hyvin todennäköisesti niin käy. Toisaalta rento ja positiivinen asenne näkyy yleensä heti myös kehossa, ja vie siten huomattavasti tehokkaammin eteenpäin.

Lähtökohtana hyvä istunta ja hevosen tasapaino

Keskeisessä roolissa Mian valmennuksessa on istunta ja hevosen biomekaanisesti tasapainoinen liikkuminen, Science of Motion -teoriaa seuraten. Fyysisen tasapainon lisäksi Mia pitää tärkeänä myös ratsukon henkisen tasapainon kehittämistä.

Konkreettisesta ja kannustavasta opetustyylistä pitävät hyvinkin erilaiset asiakkaat lapsista tätiratsastajiin, ja Mialla on kokemusta myös vammaisratsastajien valmentamisesta.

Valmennuskielet ovat suomi, ruotsi ja englanti. Lisäksi Mia on pitänyt tunteja viittomakielen tulkin välitykselä.

Valmennusta yhteistyössä Jenny Kainulaisen kanssa

Siskonsa Jennyn kanssa Mia tekee valmennusyhteistyötä niin, että Jenny käy noin kerran kuukaudessa pitämässä kurssin Suomessa Mian oppilaille sekä Mialle. Työnjako on osoittautunut erittäin pidetyksi ja toimivaksi.

Mia kehittää myös itseään

Tällä hetkellä Mia valmentautuu Janne Berghin johdolla omilla kasvateilla ja itse kouluttamilla Laram sekä Lasparkilla. Mia kouluttaa nuoret hevoset sekä sileällä että esteillä, ja on kisannut Laramin kanssa InterII-tasolla kaudella 2019. Kilpailemista tärkeämpää Mialle on kuitenkin keskittyä työhönsä ratsuttajana ja
valmentajana. 

Kysy lisää!

Jos haluat kehittää ratsastustaitojasi ja istuntaasi, ota reippaasti yhteyttä.


Katso myös tulevat kurssit.