Ratsutusta hevoselle, valmennusta äidille ja tyttärelle

Otin Miaan yhteyttä, kun tyttäreni kanssa kaipasimme apua ratsastukseen. Meillä molemmilla oli ongelmia istunnan ja hevosen hallinnan kanssa.

Omassa istunnassani oli paljon korjattavaa; huono ryhti, jännittyneet kädet ja jalat liian takana. Kehon jännitystä lisäsi se, että hevoseni Manu lähti välillä viemään laukassa ja pukitteli.

Mia neuvoi tarkasti ja pitkäjännitteisesti, kuinka saan istunnan oikeaksi ja rennoksi. Harjoittelin esimerkiksi jumppapallon päällä istumalla rentoutta. 

Istuntaan panostaminen on parantanut ratsastusta merkittävästi; Istunnan kehittyessä ja rentoutuessa muuttui myös hevonen tyytyväisemmäksi. 

Mian tunnit ovat innostavia ja kannustavia, ja hänellä on mahtava kyky pönkittää valmennettaviensa itseluottamusta. Tarvittaessa hän havainnollistaa ohjeitaan näyttämällä konkreettisesti hevosen selästä käsin, mitä pitää tehdä.

Mia huolehti siitä, että Manu pysyi kuosissa ratsastamalla sen kaksi kertaa viikossa. Toisen kerran Mia ratsasti Manun ennen ratsastustunnin alkua, minkä jälkeen on mukavaa nousta hevosen selkään, kun se on rento ja hyvin avuilla. Sillä tavalla pääsin hyvin kiinni tunteeseen, miltä hevosen pitää tuntua.

Mialla on tarkka silmä sekä hevosten että ratsastajien suhteen, Hän näkee, jos hevosella on jokin vialla, ja osaa korjata ratsastajan virheistä syyn, ei oiretta.

Valmentajana Mia on kokonaisvaltaisesti kiinnostunut ratsukon hyvinvoinnista, kehityksestä ja fyysisestä kunnosta, ja osaa auttaa esimerkiksi sopivan hammaslääkärin ja kengittäjän löytämisessä.

Ninni Saastamoinen