Ratsutus

Pääratsuttajanamme toimii Mia Kainulainen, joka tarjoaa korkeatasoista ratsutuspalvelua aina GP-tasolle saakka. Mia ottaa hevosia koulutukseen myös pidemmällä sopimuksella, mutta toimii myös säännöllisenä ratsutus- ja koulutusapuna Stenbackan tallin asiakkaille.

Nuorten hevosten kouluttaminen ratsuksi

Läpiratsastus ja osaamisen ylläpito

Jatkokoulutus este- tai kouluratsastuksessa

Kertausharjoitukset hevosille, joiden taidot ovat ruostuneet

Ratsuttajana Mia pyrkii vaikuttamaan hevosen mieleen ja hänen tavoitteena saada hevonen itse oivaltamaan asioita ja löytämään oma tasapainonsa biomekaanisesti oikeanlaisen,  Science of Motion -teorian mukaisen liikkumisen kautta.

Hevosen koulutus ja eteenpäinvieminen vaatii ratsuttajaltaan hyvin kokonaisvaltaista lähestymistä. Erityisesti haasteellisten hevosten kanssa on tärkeää, että kaikki osa-alueet ovat kunnossa käsittelystä ruokintaan ja hyvinvointiin. Tästä syystä Mia ottaa hevosia ratsutukseen ainoastaan kotitallillaan Stenbackassa.

Terveys etusijalla

Edellytys ratsutukselle voi olla Mian luottoeläinlääkärin ja/tai hammaslääkärin tarkistus. Kokemus on opettanut, että iso osa käytösongelmista ja ratsastukseen liittyvistä haasteista johtuu kokonaan tai osittain jostain fyysistä vaivasta.

Mia haluaa tarjota ratsutettaville hevosille hyvän hoidon – ja sitä kautta parhaat mahdolliset edellytykset kehittyä.